Отново се забавя планът на Индия за производство на слънчеви електропанели, пише Bloomberg.

Страната удължи крайния срок за подаване на оферти за изграждането за фабрики за производство на оборудване за слънчеви електроцентрали, като това не е първото подобно забавяне в усилията на Индия да увеличи вътрешните си производствени мощности.

Новият краен срок за подаването на офертите за търга е до 11 септември. Новината беше съобщена от индийската Solar Energy Corp.

Индия получава 75% от енергията си от въглища. Може ли това да се промени?

Индия получава 75% от енергията си от въглища. Може ли това да се промени?

Проблемите с глобалното затопляне и замърсяването на въздуха стават все по-сериозни

Чрез търга ще се изберат изпълнителни, които да създадат четири проекта за производство на модули, клетки, блокове и други, които да произвеждат електроенергия с годишен капацитет от 500 мегавата всеки. В допълнение, разработчиците трябва да построят слънчеви централи с производствен капацитет до 1,5 гигавата.

В момента Индия зависи от евтиния внос от Китай, за да предложи ниска цена на чиста електроенергия. Държавата отвори процедурата по търга през месец юни, след като на два пъти преди това стратегиите за стимулиране на вътрешната енергийна индустрия не предизвикаха голям инвеститорски интерес.

Първият търг на страната, който беше открит през май 2018 година, беше намален и забавен многократно. През януари тази година беше пуснат друг, по-малък търг, който също беше отложен няколко пъти, преди да бъде отменен.

Може ли Индия да стане глобален хъб за износ на вятърни турбини?

Може ли Индия да стане глобален хъб за износ на вятърни турбини?

Конкурентно производство и много добри инженери