Във вторник сутринта петролът продължава да поевтинява, пазарните играчи чакат нови сигнали за хода на търговските проговори между САЩ и Китай от които зависят перспективите пред световното търсене на суровината.

Цената на декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures спада с $0,12 - до $58,84 за барел. В хода на търговията в понеделник тези контракти поевтиняха с $0,46 и в края на сесията струваха по $58,96 за барел.

Американският еталон WTI с доставка ноември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в същото време с $0,11 - до $53,2 за барел. Вчера цената тези контракти спадна с $0,47, до $53,31 за барел.

Припомняме, като цяло през миналата седмица Brent поевтиня с около 1,8%, а WTI - с 1,7%.

Заявлението на президента Тръмп, че "споразумението с Китай се придвижва много успешно", донякъде подобри настроението на трейдърите в понеделник.

Търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзер каза вчера, че разчита първата фаза на споразумението, постигнато с Китай, да се подпише в хода на срещата на Тръмп с китайския лидер Си Дзинпин на срещата на Азиатско-тихоокеанското сътрудничество през ноември.

Но запазващите се 9сигнали з а отслабване на глобалния икономически растеж продължават да оказват негативно влияние върху петролния пазар.