Властите в столицата на Индия, Ню Делхи, наложиха специален данък "коронавирус" върху цената на алкохола, продаван да дребно.

Специалната такса е в размер на цели 70% от стойността на алкохола на дребно. Заповедта на местното правителство в Делхи е издадена вчера.

Всеки жител на столицата на Индия ще трябва да плати данъка при закупуването на алкохола, след като в понеделник там бяха разхлабени мерките за социално дистанциране, а магазините за алкохол отново отвориха врати след пет седмици на блокиране.

След първоначалното отваряне на магазините за алкохол, в тях настъпи истински хаос, пише CNN. Пред обектите се струпаха хора на огромни опашки, което наруши социалното дистанциране и на практика обезсмисли блокирането, продължило повече от месец.

Снимка 478279

Източник: iStock

"Жалко е, че днес в някои магазини в Делхи беше наблюдаван хаос... Ако разберем за нарушения на социалното дистанциране и други норми от която и да е област, тогава ще трябва да запечатаме района и да отменим разхлабването на мерките там", коментира главният министър на Делхи Арвинд Кеджривал в обръщение.

Индия е под национално блокиране от 25 март. Страната отчете общо 46 433 случаи на коронавирус, включително 1 568 смъртни случая, показват данни на Министерството на здравеопазването и семейните грижи в държавата.

Индия вече е петата най-голяма икономика в света

Индия вече е петата най-голяма икономика в света

За последните 25 години тя е нараснала с над 700%