Докато Apple се приближава към още един рекорд, Citi залага, че ръстът няма да спре дотук, предава CNBC. Компанията повиши ценовия си таргер до $400, цитирайки 5G и носимите устройства като катализатор на продажбите.

Прогнозата на банката надхвърля тази, която Bank of America направи миналата седмица и превърна Citi в най-големият "бик" спрямо Apple.

А Тод Гордън, управляващ директор в Ascent Wealth Partners, смята, че Apple се е запътила и още по-високо.

"Ако погледнем трите ралита от 2013 г. насам, всяко едно е поне 130%, следвано от една трета спад. В момента поскъпването е 66%, затова можем да кажем лесно - ако историята се повтори - че виждаме още 130% ръст, което ще прати акциите при $490", казва Гордън.

Снимка 484090

Източник: CNBC

Увеличение до $490 означава поне 40% ръст и нов връх далеч над миналия рекорд от малко под $355.

Гордън е съгласен със Citi за катализаторите пред Apple. "Пускането на 5G може да започне суперцикъл на обновяване на устройствата. А преносимите устройва като AirPods и AppleWatch продължават да растат. Харесваме и услугите с месечна такса, кредитната карта и други".

В момента услугите носят почти 18% от приходите на Apple, а iPhone все още е на върха с 55% от продажбите.

*Материалът не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа и/или други активи

Магазинът за приложения на Apple е генерирал над $500 млрд. през 2019 година

Магазинът за приложения на Apple е генерирал над $500 млрд. през 2019 година

ЕС започна да разследва технологичния гигант за нарушаване на конкуренцията. Под прицела се озоваха и Apple App Store, и Apple Pay