Bitcoin и други криптовалути поевтиняха рязко през нощта и изтриха $150 млрд. от пазарната капитализация на криптопазара. Тя вече е малко над $1,83 трлн. — или малко над тази на Google.

Най-голямата и стара криптовалута изтри 7,50 процента си за последните 24 часа и общо почти 10 процента за тази седмица. Към 08:30 часа българско време bitcoin се разменя срещу $38 850, спад от над 40 процента от постигнатия връх.

Ether, втората най-голяма криптовалута, поевтинява с 8 процента за последните 24 часа до $2 861, по данни на CoinMarketCap.

Спадът в криптовалутите следва този на Уолстрийт в четвъртък. Nasdaq Composite загуби нови 1,34 процента, а S&P 500 падна с 1,1 процента. След повишението на доходността по 10-годишните американски облигации по-рано тази седмица, инвеститорите намаляват позициите си в по-рисковите активи.

В четвъртък Русия предложи забрана за употребата и добива на криптовалути. Страната е сред трите най-популярни за копачите на bitcoin.

Една по една държавите започнаха да гонят копачите на bitcoin

Една по една държавите започнаха да гонят копачите на bitcoin

Проблемът на bitcoin е, че повишава потреблението на електроенергия в момент, в който светът просто не разполага с достатъчно