В началото на валутната търговия в сряда доларът слабо се променя по отношение на еврото и поевтинява към японската йена. Фунтът стерлинг продължава да губи стойност на фона на неясната ситуация в британския парламент около Брекзит.

Палатата на общините с 322 депутата "Против" и 308 гласа "За" отказа предложението на правителството да завърши за три дни разглеждането на въпроса за ратификацията на споразумението за напускана на ЕС. Няма гаранция, че Великобритания ще може да излезе от евросъюза със споразумение на 31 октомври. Председателят на съвета на ЕС Доналд Туск посъветва лидерите на страните членки на съюза да приемат молбата на Лондон за преместване крайния срок за Brexit.

Инвеститорите следят също така хода на търговските преговори между САЩ и Китай. Прецедентът Тръмп заяви преди дни, че споразумението се придвижва напред много успешно. А търговският представител на САЩ Роберт Лайтхайзер заяви в понеделник, че разчита подписването на първата фаза от споразумението да се осъществи по време на форума на Азиатско-тихоокеанското икономическо през ноември.

Общата валута днес сутринта се разменя спрямо американската на ниво $1,1122 за едно евро при $1,1125 за евро в края на валутната търговия във вторник.

Стойността на европейските пари по отношение на японските в същото време се понижава с 0,13% - до 120,53 йени за едно евро в сравнение с 120,69 йени ден по-рано.

Курсът на долара към японската валута спада с 0,12% - до 108,36 йени в сравнение със 108,49 йени за едно веро във вторник.

Фунтът стерлинг в сряда сутринта слабо се понижава по отношение на долара и еврото. Британската валута поевтинява спрямо американската с 0,05%, до $1,2866 за един паунд при $1,2872 за паунд вчера и спада към общата валута с 0,02%, до 1,1568 евро в сравнение с 1,1570 евро за паунд във края на търговията във вторник.