В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се понижава по отношение на повечето световни валути, цената на златото слабо се променя. Участниците на пазара следят противоречивите съобщения преди старта на новия кръг търговски преговори между САЩ и Китай.

Днес сутринта общата валута се разменя спрямо американската по $1,0991 за евро при курс $1,0971 в края на валутната търговия в сряда.

Стойността на общите европейски пари по отношение на японските се покачва до 118,14 йени е от 117,93йени за веро ден по-рано.

За един долар ден на пазара дават 107,50 йени в сравнение с 107,48 йени ден по-рано.

Британският фунт стерлинг днес расте с 0,2% до 1,2223 долара за паунд, но продължава да се задържа близо до едномесечно дъно поради несигурността около излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Позовавайки се на източници, запознати с хода на разговорите, Bloomberg пише, че Белият дом разглежда възможността за сключване на по-рано съгласуван пакт с Китай в рамките на промеждутъчни споразумение. В резултат на това САЩ може да отложи въвеждането на новите повишени мита.

Днес вестник South China Morning Post съобщава, че представители на Китай и САЩ не са успели да постигнат прогрес на търговските преговори на равнище заместник главни преговарящи Според сведения на изданието, китайс8ката делегация начело с вицепремиера Лю Хе има намерение да напусне Вашингтон след първия ден на преговори, макар че се предвиждаше разговорите да продължат два дни.

Представител на американския президент съобщи, че Белият дом не зане за такива намерения.

В същото време медиите пишат, че администрацията на Тръмп планира в близко време да издаде лицензии, позволяващи на някои американски компании да търгуват с Huawei Technologies. Пазарът възприе тези сигнали като готовност на Вашингтон за отстъпки в процес на урегулиране на търговския конфликт.

Стойността на златото в четвъртък сутринта слабо се променя на фона на неопределеността за хода на преговорите между САЩ и Китай. Цената на декемврийските фючърси за скъпоценния метал на нюйоркската борса Comex спада с 0,95 долара, до 1511,55 долара за тройунция, като по-рано в хода на търговията тя нарасна до 1514 долара.

Цената на декемврийските фючърси за среброто се покачват с минималните 0,03%, до 17,815 долара за унция.