Американският долар продължава да спада спрямо евротои паунда, слабо се променя по отношение на йената в хода на валутната търговия в сряда. Курсът на единната европейска валута е близо до своя максимум от април 2018 г. или от над две години и осем месеца, отбелязва Trading Economics.

Търговците очакват резултатите от изборите за Сенат на САЩ в Грузия. Според Fox News, след преброени 77% от гласовете, демократът Джон Ософ отстъпва на републиканеца Дейвид Пърдю с 49% на 51%. Републиканецът Кели Лефлър получава 50,6% от гласовете. Съперникът й Рафаел Уарнок има 49,5%.

Предварителните данни за промените в потребителските цени във Франция и Германия през декември ще бъдат публикувани в сряда.

Общата валута днес сутринта поскъпва спрямо американската с 0,18% до 1,2320 долара за евро в сравнение с 1,2298 долара за евро при затваряне на пазара във вторник. 

Британският фунт стерлинг покачи в сряда курса си към долара с 0,21% до $1,3654 за паунд, от $1,3626 за паунд в предишната търговска сесия.

Двойката долар - йена се търгува на 102,74 йени срещу 103,72 йени във вторник.

Китайската валута се разменя на ниво около 6,4568 юана за долар, в сравнение с 6,4563 юана за долар при вчерашната валутна търговия.

Китайският индекс на мениджърите по закупките (PMI) , изчисляван от Caixin Media Co. и Markit, през декември падна до 56,3 пункта от максимума за повече от 10 години през ноември - 57,8 пункта. Стойност на показателя над 50 точки показва увеличение на активността в сектора, под това ниво - отслабване.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп във вторник подписа указ за забрана на транзакции с китайски приложения за плащания, включително Alipay, WeChat Pay и QQ Wallet, съобщи Financial Times.

Индексът ICE, който проследява динамиката на долара спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), добави 0,01% по време на търговията. По-широкият индекс WSJ Dollar намалява с 0,04%.