Фалиралата борса за криптовалути FTX, управлявана преди банкрута от осъдения Сам Банкман-Фрайд, постигна споразумение със Службата за вътрешни приходи (IRS) относно иск за $24 милиарда, става ясно от доклад на Bloomberg Law.

Споразумението позволява на крипто борсата да плати значително намалена сума на IRS, което улеснява разпределянето на сериозни суми за компенсиране на клиентите. Съгласно условията на споразумението FTX ще плати на данъчната служба $200 милиона в рамките на 60 дни след изпълнението на предложения от нея план за преструктуриране.

Снимка 594978

Източник: iStock

От банкрутиралото дружество казват, че ще възстановят най-малко 98% от задълженията към клиентите си в размер на минимум 118% от разрешените вземания в брой.

25 години затвор за "Краля на крипто" Сам Банкман-Фрайд

25 години затвор за "Краля на крипто" Сам Банкман-Фрайд

Той беше осъден за измама на клиентите и инвеститорите във фалиралата борса FTX

На този фон данъчната служба ще има по-ниско приоритетно вземане от $685 милиона, предназначено за клиенти и други кредитори, в зависимост от наличието на средства. Тези условия бяха подробно описани в подадената от FTX молба до Съда по несъстоятелност на САЩ. Това споразумение представлява ключово развитие в производството по несъстоятелност на борсата, като разрешава потенциално продължителен и несигурен съдебен въпрос между крипто борсата и нейния най-голям кредитор.

Споразумението осигури така необходимата яснота относно размера на претенциите на данъчната служба и проправя пътя за бързото разрешаване на делата по глава 11 за несъстоятелност. Според подаденото заявление това ще позволи на FTX бързо да разпредели средствата между останалите си кредитори и клиенти.

FTX ще ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути - какво следва

FTX ще ликвидира $3.4 милиарда в криптовалути - какво следва

Крипто индустрията очаква големи събития