Биткойн е готов да започне нова възходяща тенденция след период на консолидация. Това поне смята известният крипто анализатор Уили Ву, цитиран от Cryptodnes. Анализаторът подчертава SOPR съотношението на Биткойн - показател, показващ дали монетите се продават на печалба или загуба.

Според Ву настоящите данни показват, че притежателите на BTC са приключили с тегленето на печалби близо до рекордни нива, сигнализирайки за намаляване на натиска за продажба.

"Прибирането на печалби приключи, отне два месеца. Много здравословно нулиране, на фона на капиталовите потоци в мрежата, които отново се покачват", коментира Ву.

Снимка 661208

Източник: Явор Николов / Kandinsky 3.0

В по-широк контекст анализаторът предполага, че Биткойн се подготвя за следващата фаза на своя бичи пазар. Според него криптовалутата все още прави "упражнения за загряване".

"Консолидира се под исторически върхове, през това време сигналът за риск от дълга времева рамка е доста нисък. Рискът едва започва да се покачва след отварянето на шлюзовете."

Цената на Биткойн скочи с 4600% само за месец - какво следва

Криптовалутата, която скочи с 4600% само за месец

Има ли потенциал за продължаващ растеж?

Ву предполага, че текущата пазарна настройка на Биткойн прилича на моделите, наблюдавани по време на бичите пазари от 2017 г. и 2020 г. През тези периоди BTC се консолидира близо до най-високите си стойности за всички времена, преди да изпита значителни възходящи движения.

Ще достигне ли BTC $100 000 и кога?

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67 000. Този [ekflr скок беше подхранван от няколко ключови фактора: одобрението на спот Биткойн ETF през януари, халвинга през април и очакването за по-ниски лихвени проценти.

Тези развития предизвикаха някои много оптимистични прогнози за бъдещето на Биткойн. Кати Ууд от Ark Invest предвижда Биткойн да достигне $3.8 милиона до 2030 г., рисковият капиталист Чамат Палихапития прогнозира, че ще достигне $1 милион до 2040-2042 г., а Fidelity предвиждат зашеметяващите $1 милиард до 2028-2030 г.

Въпреки че тези прогнози са интригуващи, те са силно спекулативни. По-обоснован подход предполага, че Биткойн може да достигне $100,000 до края на 2025 г., предлагайки значителна възможност за тези, които са готови да се справят с неговата волатилност.

Злато или Биткойн: Дилемата на Южна Америка

Злато или Биткойн: Дилемата на Южна Америка

И двата актива имат много добро представяне в последно време, но какво следва?