Доларът в началото на валутната търговия в сряда леко се понижава по отношение на йената и еврото след предходния си ръст. Австралийският долар съществено пада спрямо американската валута заради предположението , че страната ще последва примера на новозеландската централна банка и ще намали лихвите.

В същото време китайският юан отново премина към понижение по отношение на долара, доколкото Народната банка на Китай определи референтен курс на националната валута на ниво 6,9996 юана за един долар. Намаляването на стойността с 313 базови пункта, направи китайската валута най-евтина спрямо долара от май 2008 година насам.

Тръмп обвини Китай в манипулация на валутата, пазарите тръгнаха надолу

Тръмп обвини Китай в манипулация на валутата, пазарите тръгнаха надолу

Dow Jones Industrial Average падна с 500 пункта, или 1,88%

Китайската валута в началото на тази седмица спадна до психологическото ниво от 7 юана за едни долар. Това провокира критики от страна на американския президент Тръмп, който страната валутен манипулатор и разбуни световните пазари.

Днес сутринта китайските пари се търгуват по 7,0439 юана за един долар в сравнение с 7,0264 юана за долар във вторник.

Пекин: Юанът е най-силната валута сред икономиките на Г-20

Пекин: Юанът е най-силната валута сред икономиките на Г-20

В отговор на обвиненията на САЩ, че манипулира валутата си

Курсът на долара по отношение на йената днес се понижава с 0,2% - до 106,26 йени в сравнение с 106,47 йени при закриването на вчерашната търговия.

За едно евро днес на пазара дават по 119,00 йени при 119,24 йени за евро ден по-рано.

Стойността на общата валута спрямо американската се покачва до $1,1201 в сравнение с $1,1199 в края на търговията във вторник.