Илън Мъск и коментарите му за bitcoin от няколко дни са гореща тема в света на криптовалутите, която продължава да движи цената на дигиталните активи. При това все по-надолу.

През миналата седмица първият по-сериозен спад при най-голямата криптовалута дойде, след като основателя на Tesla обяви, че компанията се е отказала да приема плащания в bitcoin за покупка на нейни автомобили.

През уикенда полемиката по темата продължи, а коментар от неделя на Мъск в Twitter потопи още по-дълбоко bitcoin. Предприемачът заяви в социалната мрежа, че автомобилният производител може да продаде останалите си активи в криптовалутата и загатна, че може и вече да го е направил.

В резултат на това bitcoin записа ново поевтиняване, като по време на ранната търговия в понеделник падна до 42 241 долара.

Мъск е сред големите поддръжници на криптовалутите, като през предходните няколко месеца неговите коментари се превърнаха в един от факторите, довел до пик в цените им. Това важеше в пълна сила за bitcoin след като стана ясно, че Tesla има инвестиции в размер на 1,5 милиарда долара в нея.

Последните няколко седмици обаче донесоха промяна в курса, като Мъск обърна гръб на bitcoin за сметка на dogecoin.