Финтех компанията Mode Global, в партньорство с PayEscape (дигитален финансов доставчик на заплати), ще направлява първия по рода си технологичен продукт за преобразуване на традиционните пари в биткойни във Великобритания, пишат медиите от Острова.

От компанията заявиха, че вътрешните тестове вече са в ход и са приети добре от значителен брой служители.

Биткойн и етер докоснаха нови рекордни стойности

Биткойн и етер докоснаха нови рекордни стойности

Търсенето на дигитални монети е нараснало рязко от страна на големите инвеститори

Bitcoin Payroll ще обхваща месечното нетното заплащане на своите абонати, като ще го конвертира директно в биткойни в дигитален портфейл. 

Интегрирането на криптовалутата в процеса на заплащане ще позволи на доставчиците да привличат и задържат клиенти, като им предлага повече гъвкавост и стойност с всяка заплата, твърдят от разработчика на услугата.

По този начин PayEscape се превръща в един от най-иновативните доставчици на пазара. Според създателите му приложението е още една стъпка към премахването на бариерите пред масовото приемане на биткойна.

"Чрез автоматизирането на процеса на преобразуване, Mode има за цел да направи криптовалутата удобна и достъпна за хората във Великобритания", казва главният изпълнителен директор на компанията Райън Мур.

Повечето криптовалути ще се провалят, но биткойнът може би ще е тук завинаги

Повечето криптовалути ще се провалят, но биткойнът може би ще е тук завинаги

Това смята основателят на фонда за криптовалути Galaxy Digital