Биткойнът и етерът достигнаха нови висоти във вторник.Най-голямата криптовалута достигна рекордна стойност от 68 525 долара, а етерът достигна 4 839,92 долара, предаде Reuters. Стойността и на двете криптовалути е нараснала с над 70% спрямо долара от началото на октомври.

По думите на главния оперативен директор в базирания в Сингапур мениджър на крипто активи Stack Funds Матю Диб търсенето на дигитални монети е нараснало рязко от страна на големите инвеститори и дори от пенсионните фондове. Според него пазарът се е променил.

Хората са подтикнати от това да имат поне малка инвестиция в този клас активи и това ги кара да влагат средства дори при настоящата висока цена.

Както Money.bg писа според редица финансови експерти цената точно на тези криптовалути ще продължи да расте. Минaлaтa ceдмицa избpaният зa ĸмeт нa Hю Йopĸ Epиĸ Aдaмc съобщи, чe щe взeмe пъpвитe cи тpи зaплaти в битĸoйни. По този начин той заяви огромната си подкрепа към биткойна и дaдe знaĸ зa своето нaмepeниe дa пpeвъpнe Ню Йорк в "цeнтъp нa ĸpиптoиндycтpиятa".

Според данни на CoinMarketCap в момента стойността на целия пазар на криптовалути възлиза на около 2,94 трлн. долара.