Рик Стоун, доскорошен партньор в Cadwalader, Wickersham & Taft, предупреждава за нестабилни времена пред семейните офиси, управляващи богатството на рода, които се опитват да увеличават натрупаните спестявания, пише Bloomberg.

Директорът на Stone Family Office изрази съмнение, че пазарът на облигации ще носи реална възвръщаемост през следващото десетилетие. И предупреди, че пазарите на акции ще изпитат остър спад, а след това ще останат бяз промяна, както и че твърде голям обен венчър капитал ще продължи да преследва твърде малко възможности.

"Моментът за насочване на средства е много труден", казва 60-годишният Стоун. Той притежава достатъчно информация за ситуацията, благодарение на шестмесечните срещи на Palm Beach Investment Research Group - група от 35 семейни офиса, които ръководи. "Областите, в които може да се инвестира стават все по-малко и има много пари, които ги търсят", казва той.

Това виждане за пазарите се споделя от голяма част от 360 офиса, участвали в годишното изследване на UBS. Те очакват икономиката да влезе в рецесия през 2020 г., като най-мрачни са прогнозите за развиващите се пазари. Около 42 процента от семейните офиси увеличават резервите от кеш.

Със сигурност има повече предпазливост и дори страх сред ултрабогатите инвеститори, казва Тимъти О'Хара, президент на Rockefeller Global Family Office.

Според Джефри Гунлах, главен инвестиционен директор в DoubleLine Capital, има 75 процента шанс за рецесия преди изборите за президент в САЩ, които ще се проведат през ноември 2020 г. Според икономисти, запитани от Bloomberg през август, през следващите 12 месеца има 35 процента шанс за рецесия, четири процентни пункта повече, отколкото в изследването, проведено през предходния месец. В същото време Световната банка намали прогнозата за растежа на икономиката през 2019 г. до най-ниското ниво от десетилетие насам.

Защо да държите спестяванията си в депозити в момента?

Защо да държите спестяванията си в депозити в момента?

Щатските индекси са при рекорди. И това е добре за инвеститорите на фондовите пазари? Напротив!