Британският паунд падна до най-ниското си равнище за последната година и половина на фона на слуховете, че правителството на Обединеното кралство ще забави гласуването за "Брекзит", като вотът беше насрочен за вторник.

Новината за това "потопи" валутата до най-ниското й ниво от юни 2017 година насам от 1,266 долара за фунт. Паундът също записа допълнителен спад спрямо еврото с около 0,7% до 90,18 пенса, пише CNBC.

Снимка 394457

Източник: dailyfx.com

По отношение на разговорите в Лондон според политическия редактор на The Sun Том Нютън Дан срещата ще бъде решаваща за съдбата на вота за излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС).

От пресофиса на "Даунинг стрийт 10" все пак се опитаха да разсеят слуховете и обявиха, че гласуването не е отменено и ще се състои във вторник вечерта.

Снимка 394458

Източник: dailyfx.com

"Говорителят даде брифинг, в който заяви, че вотът ще се състои утре, както беше планирано. Няма какво друго да се добави на този етап", се казва в изявлението пред CNBC.

Днес предстои да бъдат направени три изявления пред Камарата на общините, включително премиерът Тереза Мей ще има реч по темата за "Брекзит".