В началото на търговията в САЩ индексите отново светнаха в червено, но изглежда, че днес тенденцията ще се обърне и Уолстрийт ще се опита да навакса загубите от последните дни

При отварянето Dow Jones Industrial Average бързо се срина с нови 2 процента, но след едва 20 минути парира загубите и вече е на зелена територия, записвайки повишение от 0,57% към 17:00 часа българско време.

S&P500, който започна със загуби от още 1,3%, също навакса и вече свети в зелено с положителен резултат от 0,12%. Nasdaq натрупва 0,88% след звънеца.

Масовите разпродажби от вчера започнаха след по-силния от очакваното доклад за създаването на нови работни места в САЩ, което събуди страх, че Федералния резерв може да започне да следва по-агресивна политика и да повиши лихвите с повече от очакваното.

Вчерашният спад на щатските индекси бе последван веднага от пазарите в Азия и Европа. Малко след отваряне на търговията в САЩ, трите основни индекса в Европа показват леко възстановяване на стойността си. Българският Sofix обаче вече загуби 3,16%.

По изчисления на Reuters световните пазари вече изтриха около четири трилиона долара от стойността си за последните няколко дни.

Защо се сринаха фондовите пазари?

Защо се сринаха фондовите пазари?

Няколко причини за ситуацията на борсите