В първите минути на днешната борсова сесия в САЩ водещият бенчмарк Dow Jones изтрива 808.07 пункта от стойността си до 26181.92 пункта. Най-много в рамките на индекса губи американската авиокомпания Boeing, чиито акции поевтиняват с над 6%. След нея се нареждат Exxon Mobile и JPMorgan Chase със спад в цената на книжата им съответно с 5.36% и 4.05%, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Технологичният индекс Nasdaq се придвижва в посока надолу с 2.15% до 9804.86 пункта. Широкият показател S&P 500 се понижава с 2.57%.

Като цяло авиокомпаниите, круизните оператори и туристическите компании, чиито акции поскъпнаха през последните седмици, понасят основната тежест от разпродажбите в четвъртък. Загуби търпят и енергийните, финансовите и индустриалните компании.

Настроенията на пазарите се влошиха заради очакванията втора вълна на пандемията да се разрази в някои щати в САЩ. Заявленията за безработица в САЩ остават високи, като данните излизат само ден, след като Федералният резерв даде мрачна прогноза за икономиката.

"Има огромна несигурност", коментира Лорен Гудуин, икономист и стратег в New York Life Investments.

Европейските акции също поевтиняват днес след предупрежденията на Федералния резерв относно икономиката и нарастващата опасност от нова вълна на коронавирусната пандемия в САЩ.