След спад, който продължи цели седем дни, цената на най-популярната криптовалута - Bitcoin, отново надвиши $40 000. Повишението към 12 април е с цели 0,8% до $40 146, става ясно от данните на CoinGecko. Цената на Ethereum също се повиши, достигайки над $3 000. В момента най-добрите токени се намират точно над нивата, които са считани за ключови от анализаторите.

"Bitcoin и Ethereum не успяха да изплуват от ниските си средни стойности през последните 200 дни (също като Nasdaq 100) и сега трябва да поддържат ниво от около $40 000 и $2 900", коментира пред Bloomberg Рич Рос, който е технически анализатор в Evercore ISI.

През последните седмици както биткойнът в частност, така и криптопазара като цяло изпитват затруднения. Това е последствие от повишаването на лихвите от страна на Федералния резерв (Фед) на САЩ на фона на високата инфлация и продължаващите геополитически сътресения. Инфлацията в САЩ вероятно се е ускорила до 8,4% през март, което е най-бързият темп от началото на 1982 година, съобщават икономисти.

Етерът поскъпва. Ще изпревари ли биткойна?

Етерът поскъпва. Ще изпревари ли биткойна?

Цената на криптовалутата се повиши с цели 16%

Етерът се наблюдава с все по-голям интерес от криптоекспертите. В края на март цената на криптовалутата поскъпна с над 16% в рамките само на седем дни. 

Още в края на миналата година двете водещи криптовалути биткойн и етер достигнаха рекордни стойности, като стойността им нарасна с над 70% спрямо долара в рамките на един месец. Въпреки възходите и паденията, според редица финансови експерти цената точно на тези криптовалути ще продължи да расте.