От Фонда за гарантиране на влоговете публикуваха списъците с физически и юридически лица, както и с членовете на политически партии, които са имали депозити в Корпоративна търговска банка (КТБ), чийто лиценз беше отнет през ноември 2014 г.

Сред известните имена със сметки във фалиралата финансова институция са бившият премиер Иван Костов, който е държал там 160 хиляди лева. На името на съпругата му Елена Костова в КТБ е имало 462 хиляди лева и близо 54 хиляди евро.

Преди време министърът на културата Вежди Рашидов сам потвърди, че е имал спестявания там. Те възлизат на над 661 хиляди лева и 950 хиляди евро.

Почетният председател на партията ДПС Ахмед Доган пък е държал влог от повече от 1,359 милиона лева и такъв от 661 хиляди долара в КТБ.

В списъците фигурира още името на бившия министър на образованието и настоящ член на партията на Меглена Кунева ДБГ Даниел Вълчев. Той е имал спестявания от 61 хиляди лева и 52 хиляди евро на свое име.

Сметка от 1,800 милиона евро в банката е имал евродепутатът Николай Бареков.

Народният представител от ДПС Делян Пеевски е теглил два кредита от КТБ – за 25 хиляди евро и за 20 хиляди долара. От своите задължения той е погасил съответно 20 345 евро и 20 086 долара. Освен това той е имал няколко депозита във финансовата институция, най-големият от които в размер над 19 хиляди лева.

Пълните списъци можете да видите тук.