Цените на криптовалутите паднаха до ново дъно днес, поради регулаторни опасения, свързани с повишаване на лихвите и тъй като инвеститорите в световен мащаб са все по-притеснени откъм рискови активи.

Опасенията им са свързани именно с нарастване на лихвените проценти,които идват както в САЩ, така и в Европа, а и в целия свят, коментират експерти, цитирани от световните медии.

Копачи на биткойн продават машините си, за да намалят дългове за $67,4 милиона

Копачи на биткойн продават машините си, за да намалят дългове за $67,4 милиона

Компанията Stronghold Digital Mining понася тежък удар след срива в цената на криптовалутите

Bitcoin, който е най-голямата криптовалута по пазарна стойност, падна с около 5% до тримесечно дъно от $18 387. Ether - втората по големина криптовалута, падна с 3% до двумесечно дъно от $1285, като спадна с повече от 10% през последните 24 часа. Повечето криптовалути са на червено.

Блокчейнът Ethereum, който е в основата на ether token, имаше голямо надграждане през уикенда, наречено Merge (сливане) и което променя начина, по който се обработват транзакциите. Освен това се намалява потреблението на енергия.

Стойността на токена падна на фона на някои спекулации, че новата структура може да привлече допълнително регулиране. Сделките около "сливането"също бяха отменени.

Поевтиняващият биткойн подкопава масовия бум на криптовалутите

Поевтиняващият биткойн подкопава масовия бум на криптовалутите

През последните седмици криптовалутите сякаш получиха "силен шамар" относно тяхната надеждност