Стойността на крипто активите се повиши на 29 август, след като американски съд разчисти пътя за първия борсово търгуван Биткойн фонд в страната, съобщава CNN Business.

Решението е момент на пробив за крипто инвеститорите и неуспех за Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, която се опитва да овладее индустрията на цифровите активи.

Съдът на окръг Колумбия отмени решение на SEC, отказващо разрешение на Grayscale Invesments да стартира ETF, фокусиран върху Биткойн. Оказва се, че регулаторът не е успял да обясни адекватно защо е отхвърлил заявлението.

Цената на Биткойн падна под $26 000: какви са новите прогнози за сектора

Цената на Биткойн падна под $26 000: какви са новите прогнози за сектора

Пониженията на криптовалутите продължават

Цените на основните криптовалути се повишиха, след излизането на новината. Стойността на Биткойн, който беше особено нестабилен през последните седмици, се повиши със 7% до близо $28 000.

Други криптовалути последваха възходящия тренд. Изглежда, че пазарът просто чакаше някакъв нов сигнал и той дойде под формата на положителни правни новини.

Цената на Биткойн нарасна с около 65% тази година, въпреки че остава далеч от най-високото си ниво от края на 2021 година, когато 1 монета струваше над $68 000.

Биткойн може да срине цялата крипто система

Най-популярната криптовалута, която може да срине цялата система

Миналата седмица стойността на токена спадна под $30,000 и това създаде усещане за несигурност на пазара