Berkshire Hathaway Inc. се е възползвала от спада в цените на акциите на банките, за да натрупа още повече експозицията към тях. В същото време компанията на легендарния инвеститор Уорън Бъфет е намалила дела си в Apple Inc., предава Bloomberg, цитирайки официални данни.

Berkshire Hathaway прекара последната половин година в придобиването на още акции в банки и застрахователи и сега компанията е голям акционер в четири от петте най-големи американски банки. През последните три месеца базираният в Омаха конгломерат е увеличил вложенията си в JPMorgan Chase & Co. и Bank of America Corp.

Освен това Berkshire увеличава и акциите си в регионални банки като PNC и US Bancorp. Това може да е залог, че в индустрията предстои консолидация. Този месец други две - SunTrust и BB&T - обявиха сливане.

Уорън Бъфет изгуби $4 милиарда за един ден след срива на Apple

Уорън Бъфет изгуби $4 милиарда за един ден след срива на Apple

Berkshire Hathaway е вторият най-голям акционер в компанията

Компанията на Бъфет е намалила дела си в Apple с 1 процент в период, в който производителят на iPhone отчете първия си спад на продажбите по време на празничния период от 18 години насам, а пазарната ѝ капитализация намаля с 30 процента. Трябва да отбележим, че Apple все още е най-голямата инвестиция в портфолиото на Бъфет.

Инвеститорът не бе доволен от вложението си в IBM, но това може би ще се промени. Към края на м.г. той е имал 4,2 милиона акции в Red Hat Inc., макар да не е ясно дали те са купени преди или след като компанията бе придобита от IBM и акциите полетяха с 45%.

Berkshire Hathaway е разпродала всичките си акции в Oracle, които закупи през третото тримесечие.

Навикът, който според Бил Гейтс и Уорън Бъфет може да ви струва успеха

Навикът, който според Бил Гейтс и Уорън Бъфет може да ви струва успеха

Без музика, телевизия и с много четене двамата са изградили империите си