Доларът в началото на търговият в петък е стабилен и слабо се променя спрямо другите основни валути. Цялото внимание на пазарните участници е насочено към срещата на G20 в Осака и предстоящите разговори между лидерите на САЩ и Китай.

Общата валута днес сутринта се търгува по отношение на американската на ниво $1,1361 за едно евро при курс $1,137 за евро в края на предходната сесия.

За един долара днес на пазара дават по 107,68 йени в сравнение с 107,79 йени при закриването на търговията в четвъртък.

Двойката евро - йена се търгува на ниво 122,37 йени спрямо курса от 122,56 йени за едно евро ден по-рано.

Британският фунт стерлинг не показва промяна спрямо долара като се разменя по $1,2672 за паунд в сравнение с $1,2671 за паунд в четвъртък.

Срещата на президента Тръмп и китайския лидер Си Дзинпин в рамките на Г 20 в Осака, Япония, е предвидена за събота. Нейните резултати ще имат важно значение за световната икономика и всички пазари, вкл. валутния

Тръмп намекна в тв интервю за възможността, при липса на прогрес в преговорите, да се въвеждат нови мита върху китайския внос. "План Б" се състои в това все месец да събираме милиарди долари от Китай и да търгуваме все по-малко с тях", заяви той.

В четвъртък вестник South China Morning Post съобщи, че САЩ и Китай предварително са се договорили да обявят примирие в търговската война, за да има възможност до се възобновят преговорите за решаване на търговските спорове.

Лари Къдлоу, главен икономически съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, заяви, че няма предварителни условия за планираната среща на американския лидер с председателя на КНР Си Дзинпин.

В интервю за Fox News Къдлоу посочи, че лидерите ще решат дали да подновят двустранните преговори .

"Хората трябва да спрат да правят прогнози. Да видим какво ще се случи на тази среща", каза Къдлоу.