Американският долар леко се засилва по отношение на еврото, йената става по-евтина. Но като цяло, курсът на долара спрямо основните световни валути почти не се променя в сряда сутринта, пазарите оценяват ситуацията около новия коронавирус от Китай и влиянието му върху икономиката. Наблюдава се известно отслабване на търсенето на активи от "безопасното убежище" по сигнали за забавяне на разпространението на китайския коронавирус.

Шефът на Федералния резерв - Джеръм Пауъл, който представи шестмесечния доклад за паричната политика пред Комитета за финансови услуги на Камарата на представителите на Конгерса, заяви, че разпространението на коронавирус ще има отражение за китайската икономика през първото тримесечие на 2020 г., а вероятно и за икономиката на САЩ. Според него е твърде рано да се правят изводи дали епидемията ще доведе до устойчиви и значителни промени в икономиката на страната. "Сега не можем да оценим икономическите последици", каза той и добави, че "Китай предприе много сериозни мерки за борба с коронавируса."

Доклад на ФЕД, публикуван миналия петък, отбелязва, че рецесията в КНР в резултат на коронавирусната епидемия може да се разпространи в САЩ и глобалните пазари, "като намали апетита за риск, засилване на щатския долар и понижаване на обемите и цените при търговията със суровини".

В сряда сутринта броят на пациентите с пневмония, причинена от коронавирус Covid-19 , възлиза на 44 653 хиляди души, смъртните случаи са 1 113, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на Китай. Агенция Bloomberg отбелязва, коментирайки последните данни, че броят на новите случаи в провинция Хубей е спаднал до най-ниското си ниво този месец, а броят на съмненията за заразените с инфекцията в цял Китай е спаднал с 5 хиляди на 16 хиляди души.

Общата валута днес сутринта спада към американската до $1,0909 за евро в сравнение с $1 0916 за евро в края на предишната сесия. Във вторник след речта на шефа на Федералния резерв Джеръм Пауъл, доларът леко спадна спрямо еврото

Курсът на щатския долар спрямо японските пари се вдига до 109,86 йени срещу 109,79 йени ден преди това,

Еврото нарасна спрямо йената до 119,87 йени от 119,84 йени във края на търговията във вторник.

Китайската валута днес е стабилна по отношение на американската и се търгува при курс 6,9650 юана за долар в сравнение с 6,9660 юана за долар предния ден.