След резкия спад в цената на най-популярната криптовалута в света - Bitcoin, която тази година загуби около 50%от стойността си, криптоскептиците, които прогнозират тоталния крах на бикойна се увеличават.

Спадът на биткойна от пика му вече унищожи над $600 милиарда пазарна стойност. Над $1 трилион са загубени от общия крипто пазар.

Залози за цената на bitcoin и ethereum вече ще могат да се правят и на БФБ

Залози за цената на bitcoin и ethereum вече ще могат да се правят и на БФБ

От 16 февруари

Финансовият експерт и криптоскептик Питър Шиф продължава да държи на тезата си, че в биткойна няма никаква реална стойност. Според него сега, повече от всякога, е сигурно, че цифровият токен е на ръба на ново и още по-голямо падане.

Финансистът коментира в Twitter, че "водещата криптовалута е на път да падне до $10 000 или дори по-долу".

"Понижението на цената до $10 000 може да изглежда и като огромен спад, но истинският спад ще е, когато се обезцени до нула. И това може да стане", смята Шиф.

Началото на края? Криптовалутите почти удариха 6-месечно дъно

Началото на края? Криптовалутите почти удариха 6-месечно дъно

Американската крипто индустрия натрупа и глоби за над $2 милиарда

Главният изпълнителен директор на Euro Pacific Capital често критикува криптовалутите, поддържайки тезата, че биткойнът е огромен спекулативен балон, който ще се спука.

Икономистът е най-широко известен с прогнозата си за финансовия крах през 2008 година.

Според много анализатори към момента криптовалутата е започнала да се възстановява от тримесечния си низходящ тренд, но все още е рано да се каже, че е излязла от кризата, в която се намира.

Bitcoin продължава възстановяването си

Bitcoin продължава възстановяването си

За седмица най-старата криптовалута поскъпна с над 16 процента