Цената на златото пада във вторник сутринта, инвеститорите все още са фокусирани върху новините около новия пакет мерки за стимулиране на американската икономика, сочат данните от днешната търговията.

Стойността на декемврийските фючърси за благородния метал днес сутринта на борсата Comex в Ню Йорк намалява с 0,36%, или с 6,85 долара, до 1904,9 долара за тройунция.

Аналогичните контракти за сребро поевтиняха с 0,43% до 24,593 долара за унция.

Цените на жълтите кюлчетата са по-ниски във вторник, инвеститорите са избрали да се откажат от активната търговия, защото са предпазливи преди крайния срок за постигането на споразумение за нов стимулационен пакет в САЩ и предстоящите президентски избори.

"Много инвеститори стоят настрани включително и защото предстоят изборите в САЩ", каза Брайън Лан, управляващ директор на Gold Silver Central, пред Ройтерс.Белият дом и демократите от Конгреса продължават да водят преговори за възможен нов пакет стимули, който да бъде приет преди изборите. Конгресът вече е отпуснал повече от 3 трилиона долара за тази цел, но предишният пакет за подкрепа изтече в началото на август и последвалите преговори все още не са дали резултат.

Агенцията отбелязва, че председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и министърът на финансите Стивън Мнучин са обсъждали своите различия по отношение на пакета от стимули по време на телефонен разговор. Според агенцията Пелоси се надява до края на днешния вторник да има яснота, дали законопроектът за стимулиране може да бъде приет преди президентските избори на 3 ноември.

Сега инвеститори и търговци очакват последния дебат между действащия американски президент Доналд Тръмп и неговия съперник на предстоящите избори, демократът Джо Байдън, който трябва да се проведе в четвъртък.