Цената на фючърсите контаркти за затвориха на доста по-ниски стойности в сряда след публикуването на доклада на ADP, който показа по-силен от очаквания ръст на заетостта в частния сектор на САЩ. Впоследствие обаче котировките се насочиха към растеж, след като получиха подкрепа от очакваното решение на Федералния резерв да започне да ограничава изкупуването на облигации.

"Фед продължава да предоставя ясни водещи индикации за управление на пазарните очаквания и предотвратяване на изненади от финансовите пазари", каза Джордж Милър-Стенли, стратег в State Street Global Advisors.

"Всички очакваха от заседанието през ноември ясен план за спиране на покупките на облигации с оглед завършване на настоящата програма до средата на следващата година", казва той и добавя, че срещата на Фед не е изненада.

Декемврийските фючърси на златото на борсата COMEX затвориха сесията в сряда със спад от 25,50 долара, или 1,4%, до 1763,90 долара за тройунция. Решението на Фед все още не бе оповестено публично до края на търговията. След това при електронната търговия котировките за благородния метал нараснаха до $1765 за унция.

Според ADP през октомври в частния сектор на САЩ са създадени 571 000 нови работни места. Икономисти, анкетирани от Wall Street Journal, очакваха броят им да е 395 000.

"Цените на златото се сринаха като къща от карти, пробивайки няколко нива на подкрепа наведнъж", каза Лукман Отунуга, анализатор във FXTM, цитиран от Dow Jones.

В края на вчерашната търговия декемврийското сребро на COMEX поевтиня с 1,2% до $23,231 за унция, докато декемврийските контракти за мед се понижи с 1% до $4,321 за паунд.

Януарските фючърси за платина поевтиняха с 1,6% до 1022,50 долара за унция, а декемврийските фючърси за паладий - с 1% до 1987,20 долара за унция.