В случай, че скоро сте дали няколко стотици лева, за да си купите ново лъскаво устройство - дали смартфон или пък нещо друго, със сигурност ще искате да го ползвате по-дълго време. И това най-малкото, защото смятате, че си заслужава парите.

Ако не искате обаче джаджата да ви "изостави" рано-рано, трябва да се грижите добре за нея. От сайта Gizmodo дават 4 правила, които могат да удължат живота на мобилните устройства. Ето кои са те:

Не пропускайте актуализациите

Възползвайте се от най-новите версии в момента, в който те станат достъпни. Софтуерните актуализации на десктоп и мобилните платформи, както и отделните такива на приложенията, гарантират по-добра сигурност, като заедно с това идват с решения на някои дефекти на предишните версии.

Как батерията на телефона ни да издържа по цял ден?

Как батерията на телефона ни да издържа по цял ден?

Няколко полезни трика

Единственият случай, в който отлагането на ъпдейтите би било уместно, е ако телефонът ви е на повече от три години. Тогава по-новият софтуер може да се окаже прекалено "тежък" за устройството и да затрудни работата му.

Внимавайте с батерията

В случай, че дадено устройство работи с вътрешна батерия, това може би ще е първият компонент, който ще се "предаде" с времето. Заради това може би е по-добре да промените начина, по който ги зареждате.

Всичко, което "точи" от батерията на смартфона ви. И как да го спрете

Всичко, което "точи" от батерията на смартфона ви. И как да го спрете

Няколко полезни съвета

При някои устройства е добре да не оставяте батерията да се изтощи максимално, както и да я зареждате на 100%. Би било най-удачно да проверите как точно да се грижите за батерията в зависимост от нейния вид и от самото устройство.

Пестете място възможно най-много

Недостигът на място за съхранение на файлове на хард диска на лаптопа ви или в паметта на смартфона ви може да доведе до редица проблеми. Причината е, че устройството ще е принудено да "търси" свободно място, където да съхранява всяка нова информация, а това ще го натовари. В този случай облачните услуги, като Google Drive, OneDrive или iCloud могат да бъдат много полезни.