Животът на батерията на смартфона е от съществено значение за потребителите. Вероятно всеки човек сам за себе си е разбрал и е открил функциите на мобилния си телефон, които харчат най-много от енергията му. И все пак винаги убягва някой детайл, който съкращава капацитета на батерията.

От сайта Gizmodo дават всички възможни причини за "точенето" на повече енергия от мобилните устройства. Вижте за кои от тях знаете и кои вече ще имате предвид:

Най-големите грешки при зареждането на телефона

Най-големите грешки при зареждането на телефона

Те съкращават продължителността на живота на батериите

Лошият сигнал

Ако сте на място, където покритието на мрежата не е добро или пък Wi-Fi връзката не е достатъчно силна, това ще накара мобилното устройство да работи по-усилено, за да навакса. Съответно то ще хаби повече и по-бързо батерията. В случай, че сте вкъщи, можете да опитате да изключите безжичния интернет на всички останали устройства. При липса на покритие пък най-добрият избор е да сложите телефона на самолетен режим.

Екстремните температури

Литиево-йонните батерии не обичат да стоят на прекалено топло или студено. Така че добре е вкъщи да държите телефона си далеч от студения прозорец, например, или пък от таблото на колата в горещите летни дни.

Кои са новите модели смартфони, които излъчват най-много радиация?

Кои са новите модели смартфони, които излъчват най-много радиация?

Изчисленията на германската служба за защита от радиацията

Активираното местоположение

Понякога може да смятате, че опцията за местоположението ви не е включена, но тя да работи, тъй като някое приложение, ползващо я, е включено. И iOS, и Android устройствата обаче разполагат с опции за ограничаване на броя приложения, които могат да ползват функцията за локация.

Зареждането на максимум

В това отношение новите модели доста се различава от старите. При по-модерните смартфони батериите трябва да се зареждат по малко, но често. Много специалисти дори съветват те да не достигат заряд на 100%. По техните думи оптималният такъв е между 40 и 80%.

5-те най-важни неща, които трябва да направите щом си купите нов смартфон

5-те най-важни неща, които трябва да направите щом си купите нов смартфон

Не ги пропускайте

Големите дисплеи

Тенденцията е екраните да стават все по-големи и с повече пиксели, което означава, че имат нужда от повече мощност, за да работят. Промяната на един елементарен навик ще минимизира "точенето" на батерията - проверявайте по-рядко смартфона си. Това включва ограничаване на честите включвания от пауър бутона само за да видите дали някой не ви е писал в Messenger, например. Също така би помогнало, ако се намали яркостта на дисплея.

Силният звук

Въпреки че това изглежда очевидно, е едно от нещата, за които може би най-рядко се сещате. В някои случаи ползването на слушалки може да бъде предотврати това. В противен случай може да ползвате устройството по-често на тих режим.

Експерти посочиха най-очакваните смартфони през 2018-а

Експерти посочиха най-очакваните смартфони през 2018-а

Открива се изложението за електроника СES в Лас Вегас

Приложенията

Със сигурност не е необходимо да се посочва, че мобилните приложения започват да "дърпат" от батерията веднага щом бъдат включени. Има обаче нещо друго - добра идея е да проверите в менюто за потреблението на батерията кои app-ове използват значително повече енергия. Решение в този случай би било да се изтегли последната най-нова версия на същото приложение.