Apple се подготвя да обнови лаптопите от серията MacBook Pro през 2021 г., твърдят Bloomberg и известният анализатори Минг-чи Куо. Моделите ще бъдат снабдени със значително по-мощни процесори и с нови дисплеи. Освен това технологията Touch Bar ще бъде премахната, а популярния от близкото минало MagSafe ще се завърне.

Новите модели ще се предлагат с два размера на екрана — 14" и 16". И двата ще използват следващото поколение на разработения от Apple чип, който получи множество хвалебствия за мощта си и високата си енергийна ефективност. Подобрен ще бъде и вграденият графичен процесор.

През 2020 г. Apple вече обнови 13-инчовият MacBook Pro, който вече използва чипа M1.

Новите модели се очакват в средата на годината.

Според Минг-чи Куо дизайнът също ще бъде променен и вече ще наподобява повече външния вид на iPad Pro и iPhone 12.

Touch Bar ще бъде изцяло премахнат от 14" и 16" модели. Технологията бе представена през 2016 г., но така и не успя да спечели сърцата на потребителите.

Значителна промяна ще бъде въведена в начина, по който лаптопите се зареждат. През последните пет години Apple разчита на USB-C портове, но от тази година компанията ще върне обичания MagSafe — магнитен адаптер, който гарантира, че ако се спънете в кабела, лаптопът няма да падне на земята.

Нещо повече, MagSafe ще позволи и по-бързо зареждане спрямо настоящите модели. Промяната обаче не означава, че MacBook Pro ще останат без USB-C портове.

За пръв път в историята: Apple пуска MacBook със собствени чипове

За пръв път в историята: Apple пуска MacBook със собствени чипове

Те ще са в търговската мрежа от следващата седмица, твърдят от гиганта