Samsung пуска тази година още един сгъваем смартфон, пише CNBC. Той ще бъде с различен дизайн от предишния сгъваем - Galaxy Fold.

Южнокорейският технологичен гигант представи първия си сгъваем телефон Galaxy Fold миналата година. Първоначално продажбите трябваше да стартират през месец април, но при тестовете на устройството стана ясно, че моделът има множество слаби страни - пантите, дисплея и други.

Samsung отстрани проблемите с устройството и в крайна сметка пусна устройството по-късно през годината на цена от 1 980 долара.

Този път от компанията заявяват, че въпреки проблемите с Galaxy Fold, сгъваемите смартфони остават един от най-важни приоритети за Samsung.

Samsung изненадва с новия си Galaxy Fold 2, който ще се сгъва вертикално

Samsung изненадва с новия си Galaxy Fold 2, който ще се сгъва вертикално

Все още няма данни кога телефонът ще е на пазара

"В момента ние се фокусираме върху пускането на новия сгъваем модел, а също така се фокусираме и върху по-нататъшно повишаване на нивото на завършеност на продукта по отношение на дисплей, дизайн и потребителско изживяване", каза изпълнителният директор на гиганта по време на представянето на финансовия отчет на Samsung за четвъртото тримесечие на 2019 година.

"Сгъваемият телефон всъщност отвори нова категория на супер премиум продукт, които се отличават от съществуващите предложения за смартфони, и вярваме, че продължаването на сериите сгъваеми телефони ще се превърне в основна категория на цялостния пазар на мобилни устройства", посочват още от компанията.

Motorola възроди култовия Razr като сгъваем смартфон

Motorola възроди култовия Razr като сгъваем смартфон

Той идва на пазара през януари срещу $1 499

Производителят не е уточнил цената или дизайна на новия телефон. През месец октомври миналата година обаче фирмата пусна видео, показващо няколко различни концепции. Едната е за телефон, който се отваря настрани като съществуващия Galaxy Fold. Втората концепция е за смартфон, който се отваря нагоре, подобно на начина, по който се отваря сгъваемото устройство Motorola Razr, което беше показано миналата година.

Редица течове и слухове през последните няколко месеца насочват към това, че Samsung най-вероятно ще развие втората концепция за дизайна на телефона. Скорошен доклад от технологичния уебсайт WinFuture също намекна, че смартфонът ще се отваря нагоре и че неговото име ще бъде Galaxy Z Flip. Информацията обаче не е потвърдена.

Мобилният отдел на Samsung отбеляза ръст на продажбите от 8% за четвъртото тримесечие на годишна база. Гигантът обаче е изправен все повече пред засилващата се конкуренция. Apple изпревари Samsung по отношение на обема на доставките на смартфони през четвъртото тримесечие.

Според южнокорейската фирма сгъваемите устройства със сигурност ще бъдат ключ за стимулиране на растежа, поради което се очаква тепърва компанията да увеличи производствения си капацитет в това направление. Следователно лесно може да се каже, че успехът на Samsung, а от там и бъдещето на компанията зависят до голяма степен именно от новия сгъваем модел, коментират анализатори.

Microsoft представи бъдещето на лаптопите и сгъваемите телефони

Microsoft представи бъдещето на лаптопите и сгъваемите телефони

Отговорът на Microsoft срещу Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X