Samsung представи нов дизайн на смартфон с квадратно сгъване, което говори, че тенденцията на огъващите се устройства ще продължи. Новата концепция, която компанията все още не е кръстила, изглежда по-скоро като традиционен флип (с капаче) телефон благодарение на дисплей, който позволява на устройството да се сгъва наполовина. Въпреки техническите проблеми с първия им такъв модел Samsung Galaxy Fold, от компанията виждат голямо бъдеще в технологията.

Видеоклип, показващ новия концептуален телефон Samsung Galaxy Fold 2, беше показан по време на конференцията за разработчици Samsung Developer Conference 2019, пише The Verge.

"С тази нова форма, която в момента проучваме, устройството не само ще се побира лесно в джоба ви, но и ще промени начина, по който го ползвате", обяснява Хисун Джонг, ръководител на центъра за научноизследователска и развойна дейност в Samsung.

Компанията не разкрива много подробности около детайлите на устройството, нито кога планува да го пусне на пазара. Няма и информация относно хардуера и това дали са подобрили технологията за сгъване на дисплея от миналата година.

На конференцията, освен новата концепция, от Samsung обявиха и актуализирания си софтуер - One UI 2, който ще включва тъмен режим в повече приложения и по-добра достъпност при употреба с една ръка.

Въпреки всичките иновации, част от промените в смартфоните, на които бяхме свидетели пред последните години, не успяха да предизвикат достатъчно вълнение у потребителите, което доведе до затишие в продажбите и до хора, използващи телефоните си по-дълго, пише CNN. Някои технологични производители като Samsung и Huawei изработват мобилни устройства от висок клас, обещаващи повече пространство за гледане на видеоклипове или вършене на определени задачи и с форма, побираща се в джоба. Факт е обаче, че превръщането на сгъваемия екран от концепция към работещо устройство се оказва сериозно инженерно предизвикателство.

Samsung влага $11 милиарда в следващо поколение дисплеи

Samsung влага $11 милиарда в следващо поколение дисплеи

Световният лидер иска да запази позицията си от китайските конкуренти