"Моят дом е моята крепост" е стара английска мъдрост, която, около 400 години след появата си, вече може малко да се трансформира в по-миролюбивата посока на "Моят дом е моето място за изживявания". Пандемията помогна, но всъщност неумолимият технологичен прогрес така или иначе направи възможно вкъщи да имаме достъп до картина и звук, които преди бяха възможни само на кино. Освен това, обаче, днес заставаме пред екрани и устройства, всяко от които е "умно" и е част от интегрираната машина за живот, известна също като дом.

С такова силно впечатление излиза човек от аудио-визуалната премиера на Samsung за българския пазар. В DOM Concept Space от технологичния гигант представиха някои от най-новите си телевизори, саундбар системи и проектори... в "естествена среда": в своеобразни всекидневна, спалня, стая за гейминг, кино кът и т.н.

Снимка 618750

Източник: Явор Николов

Както отбеляза ръководителят на дивизия "Телевизори" в Samsung България Димитър Вълев, това е демонстрация на концепцията "Екрани навсякъде, екрани за всички" в най-чист вид.

8K вече има смисъл... с подходящия телевизор

8K вече има смисъл... с подходящия телевизор

Neo QLED гамата на Samsung показва, че лидерът може да бъде и иноватор

Централно място на събитието имаха новите модели от Neo QLED гамата, сред които е и 8K флагманът QN900C. Свръх високата резолюция през 2023 г. не е разхищение, категорични са от компанията - вече има 8K телевизионни канали, на пазара се предлагат геймърски видео карти с 8K поддръжка, а в YouTube има над 2400 канала с 8K съдържание, най-релевантното от което се предлага на потребителя директно в SmartHub.

Снимка 618753

Източник: Явор Николов

Освен много пиксели, картината на новите телевизори е с 14-битова динамика и сертифицирани от Pantone цветове, а мощният процесор мащабира SD, HD и 4K картината до най-високо възможно качество. 6-каналният вграден звук може да се комбинира със саундбар за истинско кино изживяване.

4K топ моделът QN95C пък беше свързан с конзола Xbox. Със своя 144 Hz панел и допълнителни game функционалности, според Samsung това е идеалният модел за любителите на игрите.

Снимка 618755

Източник: Явор Николов

OLED гамата на компанията беше представена от модела S95C. Неговият фабрично калибриран панел показва максималните възможности на технологията и се комбинира с качествен звук и, подобно на Neo QLED моделите от висок клас, интеграция с други уреди в дома, а също и възможност за дистанционен достъп и работа с Windows 11-базирани компютри.

Снимка 618758

Източник: Явор Николов

Освежен е знаковият lifestyle телевизор The Frame. Сега той идва с по-богат набор от рамки и подобрено софтуерно изживяване с достъп до онлайн магазин с огромно количество подбрани от експерти картини, които можете да разглеждате на матовия дисплей.

Снимка 618759

Източник: Явор Николов

The Premiere е за тези, които желаят наистина вкъщи да са на кино. Проекторът създава 130-инчово изображение на едва 26 сантиметра от стената. Той има всички смарт аудио-визуални функции, познати от телевизорите, но освен това е много по-мобилен, отколкото би бил екран с размерите на проектираното.

По-късно през тази година Samsung ще пусне на пазара и нов 8K проектор, който ще е способен на 150-инчова картина.