Ако трябва да покажем най-важните тенденции при телефоните през 2019 г., няма нужда да търсим нещо повече от последния модел на Honor - 9X, който вече се продава в България. Въпреки че е модел от среден клас, той притежава всички отличителни характеристики, с които ще си спомняме за изминалата вече година: тройна камера, голям дисплей без прорези и изскачаща селфи камера.

Honor 9X продължава и тенденцията все повече технологии от най-скъпите модели да се пренасят в по-достъпния ценови клас. А конкуренцията става все по-ожесточена. Имахме възможността да прекараме седмица с модела и да се уверим в компетентността му при конкурентната цена от 499 лева.

Снимка 458459

Източник: Honor

Моделът се предлага у нас в два цвята - черен и син, като последният притежава необикновен светлинен ефект, който се вижда, когато слънцето се отрази в стъкления гръб. Алуминиевите рамки допринасят за усещането за качествено сглобен модел. На гърба намираме и сензора за пръстов отпечатък, а Honor 9X поддръжа и лицево разпознаване. Пръстът ви в този случай е по-сигурният начин за заключване.

Отпред ни чака огромен 6,59" LCD дисплей с тънки рамки и никакъв прорез за камера, който да нарушава удоволствието от използването му. Резолюцията е 2 340 х 1 080, но Honor 9X сам може да реши да я намали, за да пести батерия. Екранът поддържа и два вида настройка на цветовете - нормален и по-ярък, както и безброй опции за настройка на температурата му.

Снимка 458460

Източник: iStock

Селфи камерата е изместена в горния ляв ъгъл и изскача от тялото на телефона, когато искате да се снимате. Камерата се пуска за около секунда и дори се затваря автоматично, ако засече, че сте изпуснали телефона. Макар че в началото бяхме малко скептични, сме впечатление от изпълнението и се надяваме все повече модели да възприемат този подход.

Самата камера е 16MP и позволява запис и на видео до 1 080 пиксела при 60 кадъра в секунда. Резултатът е идеален за социалните мрежи, но от качеството при ниска осветеност има какво да се желае, тъй като предната камера не поддържа нощен режим.

Божи гроб, заснет с Honor 9X

Източник: Money.bg

Божи гроб, заснет с Honor 9X

Основната камера е тройна - с 48MP широкоъгълен основен сензор, 8MP ултра-широкоъгълен сензор и 2MP телефото обектив, който помага за "боке" ефекта. При всички режими може да разчитате и на подкрепа от изкуствения интелект, който прави дребни настройки, за да гарантира възможно най-добрия вариант.

Дневните снимки са с добро качество и съвсем близки до реалността цветове, като моделът уверено се съревновава с конкурентите в класа си. Снимките няма да впечатлят никой професионалист, но изпълняват чудесно основната си задача, а именно да запечатате спомените си и да ги споделите в социалните мрежи.

Гледка от Тел Авив, заснета с Honor 9X

Източник: Money.bg

Гледка от Тел Авив, заснета с Honor 9X

Приятно допълнение е ултрашироката камера със 120-градусов "поглед", която ви позволява да хванете повече в кадъра си. Това е особено полезно, когато снимате в тесни пространства или се опитате да направите снимка да някой небостъргач, например.

Особено полезен е и нощният режим, който преобразява снимките, направени след залез. Единственото, което се изисква от вас, е стабилна ръка, а резултатът е впечатляващ. Той ни е познат от останалите модели на Huawei и Honor, така че знаем какво да очакваме.

Панорама на Йерусалим, заснета с Honor 9X

Източник: Money.bg

Панорама на Йерусалим, заснета с Honor 9X

Honor 9X идва със 128GB вътрешна памет, така че ще имате място за много снимки и видеа. Моделът е задвижван от компетентния процесор Kirin 710F с осем ядра, който се справя с всичко, което му се изпречи и позволява да играете и игри без никакво насичане. За бързата работа помагат и 4-те гигабайта RAM памет.

Приятна изненада бе животът на батерията, която е с капацитет 4 000 mAh. Със сигурност ще успеете да изкарате цял ден с нея, а често и повече. Това е хубаво, тъй като моделът не идва с бързо зареждане.

Пазар в Йерусалим, заснет с Honor 9X

Източник: Money.bg

Пазар в Йерусалим, заснет с Honor 9X

Honor 9X идва с Android 9, като се очаква да получи и Android 10. Въпреки че моделът излиза след забраната от президента на САЩ Доналд Тръмп, той поддържа всички Google услуги и ще получава обновления, поради сходството му с Huawei P Smart Z.

Honor 9X е наследник на изключително успешния 8X, който успя да реализира 15 милиона бройки. След седмица с него сме убедени, че от Honor са създали наистина достоен наследник, който е лесен за препоръчване за всички, които искат стилен модел с голям екран и дълъг живот на батерията на привлекателна цена.