Huawei започва продажбите на новите си умни часовници от днес. Huawei Watch 3 и Huawei Watch 3 Pro ще се продават в A1, Теленор, Vivacom, Технополис, Зора и партньори на дистрибутора Polycomp.

Цените започват от 799 лева за Huawei Watch 3, който идва в черно, с 46 мм черен корпус от неръждаема стомана и черна силиконова каишка. Huawei Watch 3 Pro е наличен в две разновидности - с 48мм титаниев корпус и кафява каишка от естествена кожа, и с 48мм титаниев корпус и изцяло титаниева каишка, съответно на препоръчителна крайноклиентска цена от 899 лв. и 1199 лв. Изцяло титаниевата версия идва и с допълнителна черна силиконова каишка.

Huawei Watch 3 Pro

Източник: Huawei

Huawei Watch 3 Pro

Всички, закупили един от двата варианта на Huawei Watch 3 Pro от посочените партньори в периода 12 до 25 юли включително, ще го получат в комплект с белите безжични слушалки с активно шумопотискане Huawei FreeBuds 4i.

Серията Huawei Watch 3 е базирана на новата операционна система на Huawei HarmonyOS. Освен Bluetooth обаждания, тя поддържа eSIM, използващ номера и абонаментния план на смартфона - функция, която се поддържа и от някои от българските мобилни оператори. Поддържа още съобщения и разпознаване на падане, при което може да инициира SOS обаждане към зададен номер.

И трите модела разполагат с 1,43-инчов AMOLED дисплей с резолюция от 466х466 пиксела.

Животът на батерията варира между стойностите в два основни режима - Ultra-Long Battery Life Mode, чиито стойности са измерени при непрекъснато следене на пулса и качеството на съня през нощта, 30 минути Bluetooth обаждания на седмица, 90 минути спортуване с активиран GPS на седмица, 6 обаждания, 3 аларми и 200 включвания на екрана на ден, и Smart Мode при интензивно натоварване, включително използване на еSIM функционалността. В Ultra-long Battery Life Mode батерията на Huawei Watch 3 Pro издържа до 3 седмици, а на Watch 3 - до 2 седмици с едно зареждане. В Smart mode животът й е до 5 дни за Watch 3 Pro и до 3 - за Huawei Watch 3.