Така че, вашият iPhone вече не работи така, както преди. Може би е значително по-бавен или се изключва преждевременно.

Добрата новина е, че може да не се наложи да се охарчвате за нов смартфон. Проблемът може да е единствено в батерията на настоящия.

За да проверите бързо, потърсете "Батерия" в "Настройки". В горната част на екрана ще се появи малка бележка, за да се посочи дали трябва да се подмени.

Ако е нужна подмяна, имате 3 опции: Да се обърнете към Apple, за да смени батерията, да платите на специалист, за да го направи или да сами да подмените проблемната част.

Искате по-дълъг живот на батерията на своя iPhone? Ето няколко съвета

Искате по-дълъг живот на батерията на своя iPhone? Ето няколко съвета

Най-лесните трикове

Ето какво може да очаквате от всеки вариант:

Apple да смени батерията на вашия iPhone

Apple ще покрие цената на нова батерия, ако е дефектна и телефонът е в гаранция. Новият iPhone е в гаранция само 1 година след като го закупите. Можете да удължите този период, като платите за план AppleCare.

Но ако батерията ви показва редовни признаци на износване, ще трябва да платите 79 долара за замяна от Apple. Можете да изпратите по пощата телефона си до център за ремонт на технологичната компания или да го оставите в оторизиран сервиз на Apple. И двата варианта ще отнеме от 3 до 5 дни.

Важно е да се отбележи, че Apple в края на 2017 г. призна, че софтуерната актуализация умишлено забави по-старите телефони в някои ситуации, за да удължи живота на батерията.

За да се поправи, компанията временно свали цената на резервните батерии за iPhone 6 и по-старите модели до 29 долара. Цената ще се върне на обичайните 79 долара през 2019 г.

Всичко, което "точи" от батерията на смартфона ви. И как да го спрете

Всичко, което "точи" от батерията на смартфона ви. И как да го спрете

Няколко полезни съвета

Подмяна от специалист

Ако не искате да изчакате няколко дни, по-бърз вариант е да използвате услуга на трета страна, като iCracked или най-близкия сервиз за ремонт на телефони.

Но бъдете внимателни, ако позволявате на компании, различни от Apple, да имат барникат из вашия iPhone, освен ако вече не е извън гаранция. Щом "неоторизирано обслужване" отвори вашето устройство, Apple вече няма да ремонтира телефона ви безплатно в рамките на гаранцията.

Ремонт на батерията от друга фирма може да ви струва между 50 и 80 долара.

Как батерията на телефона ни да издържа по цял ден?

Как батерията на телефона ни да издържа по цял ден?

Няколко полезни трика

Сами да смените батерията

Ако можете сами да смените батерията си, можете да купите онлайн комплект за смяна на батериите. Комплектите могат да струват около 10 долара в Amazon. Видеоклиповете в YouTube ще ви дадат насоки как успешно да направите подмяната.

Но имайте предвид: ако все още не сте подменили батерията на iPhone, най-добре е да я оставите на професионалистите. Apple вгражда батерията на iPhone дълбоко в устройството. Те са достъпни само чрез отстраняване на гърба на телефона, който се затваря със собствени винтове.