Технологичният лидер Samsung обяви, че отлага пускането на пазара на своя сгъваем смартфон за неопределен период от време, след като се появиха редица случаи на дефектни устройства.

Моделът Galaxy Fold трябваше да бъде пуснат на 26 април. След сигнали от няколко различни души, тествали устройството обаче, от компанията заявиха, че телефонът "се нуждае от допълнителни подобрения преди да бъде предложен на потребителите".

Предстои новата дата да бъде обявена в следващите седмици, са потвърдили от производителя пред CNBC.

Според анализатори това решението за отлагането на дебюта на сгъваемия смартфон, който трябва да се продава за близо 2000 долара, ще се отрази негативно на репутацията на бранда в краткосрочен план. Все пак експерти от индустрията очакват в крайна сметка Samsung да успее да отстрани дефекта и да представи наистина добро устройство.

Сгъваемият телефон на Samsung се счупи преди да излезе на пазара

Сгъваемият телефон на Samsung се счупи преди да излезе на пазара

Повредата е в екрана на устройството

След излизането на новината акциите на производителя поевтиняха с 0,33%.

"Ако пускането на телефона се забави прекалено много, това ще породи съмнения сред акционерите на компанията", предупреждава Даниел Уоо, който е анализатор от Kiwoom Securities.

"Очаквам проблемът да бъде решен преди новата насрочена дата. Това вероятно ще се случи към края на второто тримесечие на годината. Съмнявам се, че закъснението ще е за по-дълъг период, като се има предвид, че компанията имаше подобен опит с Note 7", допълва експертът.

През 2016 година Samsung направи едно от най-сериозните изтегляния на пазара след като тогавашният нов модел Galaxy Note 7 се оказа дефектен и няколко смартфона неочаквано изгоряха.

Samsung спира продажбите на Galaxy Note 7

Край! Samsung спира продажбите на Galaxy Note 7 по целия свят

Това ли е краят на модела?