Според различни медийни публикации Samsung спира производството на модела Galaxy Note 7. Причината: проблемите с батерията не отшумяват. Американски потребители се оплакаха, че дори след подмяната на устройството, то отново се запалва. Вече са известни четири такива случая в САЩ.

Вътрешни източници на The Wall Street Journal обясняват, че южнокорейският производител е преустановил временно производството. Същото се потвърждава и от местната информационна агенция Yonhap, която посочва един от доставчиците на части като нейн източник.

В свое становище от неделя обаче Samsung не съобщават нищо за прекратяване на производството, а само, че работят усилено за откриването на проблема. И все пак бе споменато, че при намиране на дупка в сигурността, ще бъдат взети необходимите спешни мерки.

Производителят започна през септември глобална масова подмяна на един от най-скъпите си модели - Samsung Galaxy Note 7, който даде производствен дефект на батерията. В резултат на него стотици устройства се самозапалиха, което принуди власттите в много страни да го забранят за използване в самолети и други места.

По време на акцията по подмяната на 2.5 милиона устройства обаче се оказа, че новите устройства отново дават същия дефект.