Корейският ИТ гигант Samsung е продал 1 милион мобилни устройства с гъвкав екран от началото на продажбите на смартфона Galaxy Fold. Това съобщава Techcrunch, като се позовава на изказване на президента на Samsung Electronics Янг Сон по време на конференцията на TechCrunch Disrup в Берлин.

Първоначално бе съобщено, че до края на годината компанията ще може да продаде около 500 хиляди такива устройства. През 2020 г. компанията възнамерява да продаде около 6 милиона смартфона с гъвкав дисплей, пише още изданието.

Сгъваемият Samsung Galaxy Fold излиза на пазарите в Азия и Европа на цена около $2000

Сгъваемият Samsung Galaxy Fold излиза на пазарите в Азия и Европа на цена около $2000

Той ще бъде достъпен във Великобритания, Германия и Франция, както и в САЩ

В края на април Samsung реши да отложи представянето на сгъваемите смартфони Galaxy Fold след оплаквания от дефекти, съобщи компанията на своя уебсайт.

Преди това американски журналисти, които имаха възможност да тестват сгъваемите смартфони Samsung Galaxy Fold, се оплакаха от повреди на устройството, информира CNN. По-специално изображението изчезна върху устройствата след отстраняване на защитния филм.

В края на юли компанията обяви премахването на проблемите, свързани с гъвкавия смартфон, като обяви началото на продажбите на устройството през септември в ограничен брой държави.

Новата мода: Смартфони, таблети и други джаджи с гъвкави екрани

Новата мода: Смартфони, таблети и други джаджи с гъвкави екрани

Очаква се още тази година броят им да достигне 1,8 милиона, догодина 8 милиона

От 6 септември продажбите на такива смартфони започнаха в Южна Корея, след това в няколко други страни, включително Франция, Германия, Сингапур, Обединеното кралство и САЩ, а от 25 октомври и в Русия.