Ако смартфон със само един екран не ви е достатъчен, LG скоро може да ви помогне.

Компанията публикува видео в понеделник за предстоящата годишна технологична конференция в Берлин IFA 2019, в което се намеква, че може да дебютира с телефон с 3 екрана, пише Business Insider.

На тийзъра се появява телефон с два екрана, който се разгръща като книга. По форма изглежда като Galaxy Fold на Samsung, само че телефонът на LG ще има два отделни екрана, а не единичен сгъваем.

Въз основа на видеото изглежда също така, че два екрана ще могат да стартират две различни приложения едновременно. В клипът се показва игра, работеща на един екран и приложение за навигация на другия. В края на тийзъра телефонът се затваря и часът и датата могат да се видят светещи отпред - намеквайки, че устройството ще включва трети дисплей отпред.

То напомня на двойния екран на LG (LG Dual Screen), който компанията представи за своя V50 ThinQ телефон, което както подсказва името му, добавя втори екран към устройството. Във видеото компанията демонстрира как този допълнителен дисплей може да се използва за разширяване на едно приложение през два екрана или за стартиране на две отделни приложения. Съответно е възможно тийзърът да не подсказва за смартфон с три екрана, а за нов модел, който в съместим с тази добавка подобно на предния LG Dual Screen.

Многоекранният телефон на LG идва в момент, когато компании като Samsung и Huawei пускат първите си сгъваеми телефони, които имат за цел да предложат предимствата на това устройството да е с по-голям екран и същевременно да остане портативно.

 Samsung предупреди за спад на печалбата с цели 56%, а LG - за по-скромно понижение с 15%

Samsung предупреди за спад на печалбата с цели 56%, а LG - за по-скромно понижение с 15%

Най-вече заради търговската война