В петък две от най-големите южнокорейски технологични компании предупредиха за спад на техните печалби през второто тримесечие на годината.

Технологичният гигант Samsung Electronics Co обяви, че очаква оперативната печалба през последното тримесечие да се сви с цели 56,3% спрямо годината по-рано, обвинявайки за това слабото търсене на нейни памет чипове най-вече в резултат на продължаващата търговска война между САЩ и Китай, предава БНР.

Според Samsung оперативната печалба ще се понижи до 6,5 трлн. южнокорейския вона (около 5,56 млрд. щатски долара) от печалба за цели 14,87 млрд. вона година по-рано. В същото време се очаква приходите на технологичния гигант да се свият с 4,2% до 56 трлн. вона.

LG Electronics също предупреди в петък, че очаква намаляване на оперативната печалба през второто тримесечие, но с по-скромните 15%, до 652,20 млрд. вона (около 558,23 млрд. долара).

Южнокорейският производител на потребителска електроника заяви в предварителен си финансов отчет, че оценява приходите за второто тримесечие на 15.63 трлн. вона, което е с 4,1% повече спрямо година по-рано.

За първата половина на настоящата година се очаква оперативната печалба на LG да достигне 1,533 трлн. вона, което е по-малко от печалбата в размер на 1,879 трлн. вона за същия период на 2018-а година, като в същото време общите приходите на компанията вероятно ще възлязат на 30,545 трлн. вона спрямо 30,142 трлн .вона година по-рано.

Окончателните финансови за второто тримесечие и на двете водещи южнокорейски технологични компании ще бъде обявен по-късно през юли.

Сгъваемият Samsung Fold вече е готов за производство

Сгъваемият Samsung Fold вече е готов за производство

Все още обаче не е ясно кога ще излезе на пазара