Boring Company на предприемача Илън Мъск представи първия тунел в Лон Анджелис, с който той се надява да даде началото на революция в публичния транспорт в Щатите. Той беше представен във вторник две години след като работата по проекта започна.

По думите на Мъск трасето от 3,2 километра е първата стъпка от разработването на високоскоростно трасе, което трябва да ограничи натоварването на пътищата във втория по големина град в САЩ, пише Reuters.

Готовият тунел не преминава под Лос Анджелис, а се намира в малката община Хаутрон, където са централите на Boring Company и Space X.

Наскоро Мъск коментира относно тунела, че там ще могат да преминават автономни автомобили и ще има специални асансьори за автомобили.

На уебсайта на Boring Company системата е описана като такава, изградена от платформи, които придвижват пътници и автомобили. За целта превозните средства ще преминават с помощта на вакуум.

От Ню Йорк до Вашингтон за 29 минути: Мъск получи разрешение за тунела

От Ню Йорк до Вашингтон за 29 минути: Мъск получи разрешение за тунела

"На нюйоркчани им отнема повече време да пропътуват разстоянието от единия край на Манхатън до другия с метро", пише New York Times