Лидерите в технологичната индустрия освен борба на пазара водят и друга – такава на патенти. Тези компании подават заявки за патенти за всякакви странни изобретения само и само да изпреварят конкурентите си.

Business Insider публикува списък с най-странните и необикновени патенти на един от водещите производители в индустрията – Google.

Смарт плюшено мече

Идеята на Google е тази играчка да бъде снабдена с микрофон, камера, говорител, като задачата й е да следи разговорите и всичко останало, случващо се в помещението, в което се намира.

Бионично око

Компанията има патент за устройство, което коригира зрението, без да е необходимо носенето на очила или контактни лещи. Това обаче изисква оперативно поставяне на джаджата в капсулата на лещата на окото.

Умни лещи

Това пък са специални лещи, които следят за здравните показатели на човек и измерват температурата му. Според патента те трябва да се зареждат от слънчевите лъчи.

Повече от смарт часовник

Това умно устройство също се зарежда от слънцето, като неговата идея е да бъде използвано от диабетици и да измерва нивото на захар в кръвта, без да е необходимо убождане с игли за тестването.

Очила за добавена реалност

Този патент представя система, в която очила могат да прожектират клавиатура на ръката на потребителя. Камера на тях пък отчита бутоните, които натиска човек.

Смарт татуировка

Описанието на това странно изобретение е “татуировка, с която се поставя микрофон и детектор на лъжата върху врата на човек”. Устройството може да работи със смартфона на потребителя, като му позволява да провежда разговори, без да държи телефона до устата си. По-странното е, че то може да отчита дали човекът лъже.

Високотехнологични щеки

С тях освен, че човек може да се катери по-лесно по стръмни склонове, може да прави снимки, защото са снабдени с камери.