Facebook въвежда коренни промени в социалната мрежа, както и в приложенията Messenger и Instagram. И те ще бъдат факт съвсем скоро. Социалната мрежа ще премести фокуса си от познатия ни от години News Feed към групите и събитията - двете най-важни функции към момента, които потребителите ползват все повече. Самия Facebook ще изглежда по изцяло нов начин, а в него ще има и нова функция - Dating, която ще се конкурира с Tinder.

Messenger също ще изглежда по различен начин, като компанията е пренаписала приложението за iOS, за да го направи по-леко и по-бързо.

Facebook започва и тестове в Канада на Instagram, в който броя на харесванията под снимките няма да се показва. Ето всички новини от годишната конференция F8.

Facebook

Готвим се за FB5 - петият редизайн на най-голямата социална мрежа в западния свят. Facebook ще постави акцент върху съдържанието от групите, в които членуваме, както и върху събития около нас, слагайки край на познатия ни днес NewsFeed, който събира в безкрайна поредица публикации от приятели, страници, групи и други.

Снимка 420939

Източник: Facebook

Новата версия ще се появи на телефона и таблета ви съвсем скоро - до няколко дни. Промяната на компютъра ви ще бъде видима "в следващите месеци".

Снимка 420937

Източник: Facebook

Компанията започва пускането и на услугата Facebook Dating, която ще се конкурира с Tinder. Към момента тя е достъпна в 19 страни, сред които все още не е България.

С функцията Secret Crush Facebook ще даде възможност да изразите интерес към до 9 приятели в социалната мрежа. Ако и те отбележат, че ви харесват, ще получите уведомление.

Снимка 420936

Източник: Facebook

Messenger

Мобилното приложение на Messenger за iOS ще бъде пренаписано изцяло от програмистите на компанията. То вече ще е с размер по-малък от 30MB - или една пета от сегашния размер.

Обещанието е то да се стартира по-бързо и на стари телефони. Очаква се то да дойде по-късно тази година.

Android още от 2015 г. има Lite версия, която е по-бърза - но и с далеч по-малко функции. Обновената iOS версия ще притежава всички възможности, както и досега.Facebook загатна и за друга промяна - ново място в приложението, запазено само за най-близките ви приятели и семейството. Новата възможност обаче все още се разработва и компанията не даде подробности. Въвежда се и опция, с която може да гледате видео заедно с приятелите си.

Снимка 420942

Източник: Facebook

Messenger идва и на десктопа - с отделни приложения за Mac и Windows. Това ще се случи по-късно тази година. Те ще включват възможност за аудио разговорите, групови видео разговори и други.

Снимка 420940

Източник: Facebook

Instagram

В Instagram също ще има промени. Първата е обновена камера, която ще има повече функции за създаване на Story или публикация.

Втората е насочена към инфлуенсърите, които могат да отбележат определена дреха, която носят, а следващите ги да я закупят с няколко клика в самото приложение.

Компанията започва и тестове в Канада на друга промяна - броят на харесванията под снимките и видеата вече няма да бъдат публични. Собственикът на профила ще има достъп до тази информация. Резултатът от теста ще покаже дали Instagram ще въведе промяната за всички.

Снимка 420941

Източник: Facebook

Защо най-голямата социална мрежа в света иска да се превърне в копие на китайското суперприложение WeChat

Защо най-голямата социална мрежа в света иска да се превърне в копие на китайското суперприложение WeChat

Пътят обаче далеч няма да е лек