Продължаващите с часове видео чатове са страхотен начин да останем свързани с приятели и роднини, които живеят далеч. Но понякога има временно затишие в разговора.

Facebook смята, че може да оживи тези тихи моменти, въвеждайки игри с добавена реалност във видео чатовете в Messenger, използвани чрез мобилните му приложения.

До 6 души могат да играят прости мобилни игри, използвайки лицето ви. Просто трябва да натиснете бутона "звезда" и да изберете игра, за да покажете на другите, че искате да играете, пише Engadget.

В момента са достъпни само 2 подобни игри, но те са витрина на технологията. Asteroids Attack ви кани да насочите космически кораб около препятствията с носа си, а Do not Smile е версия на класическото състезание кой ще издържи максимално дълго, без да мигне, пренесено в епохата на смартфоните. Бъдещите допълнения ще включват Beach Bump и Kitten Kraze.

Тук няма тайна стратегия: Facebook използва това като начин да ви накара да се потопите в чатовете на Messenger, които иначе може да сте изкушени да затворите (или да помислите за конкурентна услуга).

Но това е и признание за социална реалност. Много хора на практика живеят чрез телефоните си и не е необичайно да напуснат чат по време на учебна сесия или мързелив следобед.

Това помага на игрите да бъдат там, където са потребителите, вместо да се налага да превключват различни приложения.