Браузърът Google Chrome скоро ще работи доста по-бързо и ще позволява запазването на до 70% от мобилните данни, когато ползвате интернет през смартфона си. От интернет компанията ще обновят Chrome като ще разширят режима на опцията Data Server, който се използва от Android устройства, съобщава Business Insider.

По този начин, ако интернет връзката е по-бавна и опцията е включена, изображенията ще се зареждат само когато потребителят поиска изрично това. Тази алтернатива ще позволява да се запази голям обем от данните по време на процеса.

Разбира се тази опция не е нещо толкова ново, тъй като още през 2008 г. от Nokia въведоха подобна възможност в своите телефони. Нововъведенията в Chrome говорят за целта на Google да наблегне върху разпространението си в развиващите се пазари.

Причината е, че браузърът работи безпроблемно в повечето страни от Европа и в САЩ. От друга страна обаче интернет връзката в държави като Индия и Китай е значително по-слаба, които в близките години ще се превърнат в голям пазар за интернет компаниите.