След почти половин година чакане, онлайн потребителите в Европейския съюз (включително - България) имат достъп до най-новата голяма социална мрежа - Threads на Meta.

От днес можете да разглеждате публикациите в нея без регистрация или да качвате, харесвате или коментирате съдържание чрез профила си в Instagram.

Забавянето в ЕС няма официално обяснение, но вероятно е във връзка с по-строгите изисквания по отношение на защитата на личните данни в сравнение например със САЩ.

Какво е Instagram Threads - "убиецът" на Twitter, който не можете да ползвате

Какво е Instagram Threads - "убиецът" на Twitter, който не можете да ползвате

Новата социална мрежа натрупа над 5 млн. потребители за броени часове

Глътка въздух

Threads се появи през лятото - в момент, в който Илон Мъск не просто преименува Twitter на X, но и превърна много от функционалностите в платени екстри. Разочарованието от микроблогинг мрежата и лесната регистрация през Instagram позволиха на Threads да набере 100 млн. потребители за рекордно време.

След това, обаче, дойде отливът. Оказа се, че огромен процент от потребителите са използвали новата платформа за малко, след което интересът им рязко е спаднал.

Twitter или Threads: Който и да победи, тези инвеститори печелят

Twitter или Threads: Който и да победи, тези инвеститори печелят

Новата социална мрежа на Зукърбърг би рекорда на ChatGPT по набрана популярност

Голям фактор за това е, че Threads беше много "постна" откъм функционалности - нещо, което междувременно беше подобрено от Meta.

Дали влизането в ЕС ще даде нов тласък на социалната мрежа - това за компанията на Марк Зукърбърг ще е въпросът на 2024 г.