Вече стана ясно, че не е никак лесно да се създаде сгъваем смартфон, тъй като най-големите производители Samsung и Huawei претърпяха неуспехи. Последната информация от южнокорейската компания е, че иновативния продукт на Samsung няма да бъде на пазара преди август, пише Techradar.

Това означава, че Samsung Galaxy Note 10 може да бъде пуснат и наличен за купуване преди сгъваемия модел на марката, който първо бе представен през февруари и трябваше да бъде достъпен за потребителите в края на април.

Лошите новини за чакащите сгъваемият продукт на Samsung дойдоха, след като от самата компания са отрекли, че той ще бъде пуснат в продажба през юли.

Samsung отлага пускането на пазара на Galaxy Fold заради дефект

Samsung отлага пускането на пазара на сгъваемия си телефон за $2000 заради дефект

Анализатори очакват това да се отрази негативно на бранда в краткосрочен план

Изглежда производителят има малък напредък, в идентифицирането на проблема, който идваше главно от малката панта на устройството. Тя бе причината за множеството повреди още при първите ревюта на телефона.

Официалната дата, на която Samsung Galaxy Fold трябваше да се появи на пазара, бе 24-ти април, но това не се случи, защото първите бройки на смартфона се разваляха в ръцете на потребителите. Тогава станаха ясни проблемите с дисплея и негативите, които той дава при сгъване.

Южнокорейският производител отложи стартирането на сгъваемия продукт за по-късно, като не е ясно обаче кога това ще се случи. Предварителните поръчки също бяха преустановени.

Другата компания, която разработи сгъваем смартфон Huawei, също отложи стартирането на своя модел Mate X заради опасения за недостатъчно дълъг живот на устройството. Освен това китайският производител не може да работи с американски  компании заради ограниченията, въведени от Администрацията на Тръм.

Да се поправят проблемите и да се стартират и двата смартфона е сериозно предизвикателство за двете компании, като все още няма дата за пускането на устройствата на пазара.

Samsung все още не знае кога ще може да започне доставките на модела Galaxy Fold

Samsung все още не знае кога ще може да започне доставките на модела Galaxy Fold

Кампанията отложи старта на продажбите заради открит дефект с дисплея на телефона