Truth Social - социалната мрежа на бившия президент на САЩ Донал Тръмп, показва все по-лоши финансови резултати. През третото тримесечие на 2023 г. нейните приходи са само 1,07 млн. долара при многократно по-големи разходи, съобщава Axios, като цитира официални данни.

Компанията зад платформата - Trump Media & Technology Group, е отчела 3,38 млн. долара приходи за 9 месеца през 2023 г., но нетната ѝ загуба е в размер на цели 49 млн. долара.

Доналд Тръмп изпада от списъка на Forbes 400 на най-богатите хора в САЩ

Доналд Тръмп вече не е достатъчно богат за най-ексклузивния клуб на САЩ

Това е втори случай за три години

Към края на септември наличните средства са се стопили до едва 1,8 млн. долара, докато общите ѝ задължения са нараснали само за няколко месеца с близо 72% до 60,5 млн. долара.

Бъдещето на Truth Social е обвързано със сливането с компанията Digital World Acquisition Corp., която набра 300 млн. долара при своето IPO - сделка, която се влачи от октомври 2021 г., но е съпътствана с всякакви проблеми.

Парадоксалното е, че именно Truth Social е основна комуникационна платформа за Тръмп - фаворит ако не за президентския пост, то поне със сигурност за номинацията на Републиканската партия. Както отбелязва Axios, той все още не е успял да превърне политическата си популярност във финансово устойчив бизнес.

Това не е чудно по две причини. Първо, Илон Мъск промени X/Twitter в посока, която в голяма степен устройва симпатизантите на десницата и особено по-крайните сред тях - а това е една многократно по-голяма и утвърдена социална платформа.

Тръмп може да спаси... бившия Twitter

Тръмп може да спаси... бившия Twitter

Ще се завърне ли там най-влиятелният скандалджия в историята на социалните мрежи

Второ, което и босът на Tesla усеща на гърба си в момента - десните радикали не са любима аудитория на големите рекламодатели, а освен това и не са чак толкова склонни да плащат за абонаментни услуги като алтернативен източник на приходи за дадената социална платформа.